ZWEMMEN KINDEREN

Niveau's 1 en 2

De zwemmertjes moeten ten volle 3 jaar oud zijn.

Watergewenning en het spelenderwijs aanleren van de ‘eerste zwemkneepjes’. De kleintjes brengen zelf hun zwembandjes mee.

Onze zwemclub start met crawl omdat het de meest natuurlijke beweging is om te (leren) zwemmen. Kleine kinderen hebben vaak onvoldoende coördinatie om schoolslag goed uit voeren. Het duurt wat langer voor een kind een lengte kan zwemmen, maar eens onder de knie is crawl de meest efficiente zwembeweging. Na crawl wordt ook schoolslag aangeleerd.

 

Niveau's 3 en 4

De kinderen kunnen nu verdere variatie in zwemstijl aan. De groepjes, 2 niveaus, zwemmen nog steeds in de breedte van het bad.

 

Niveau 5

Vanaf nu zwemmen de kinderen in de lengte van het zwembad. Hier zal hun uithoudingsvermogen worden vergroot en zal hun techniek worden verfijnd.

 

Niveau's 6 en 7

Crawl, Schoolslag en Rugcrawl worden vervolmaakt. Vlinderslag komt erbij.

 

Niveau 8

De verschillende technieken worden verfijnd en bijgeschaafd. De les wordt zo opgebouwd dat ook hun uithoudingsvermogen aan bod komt.

 

Niveau 9

Een training met aandacht zowel voor zwemstijl, techniek als uithouding. De aanpak blijft gezond sportief en is niet competitie gericht.

 

Lesgeld
€ 71 per semester voor 1 zwembeurt per week.
€ 65 voor het 2de -, € 60 voor het 3de kind van hetzelfde gezin.
Voor 2 zwembeurten per week: + € 35 / kind.

 

Waar?
Sportoase, Philipssite 6, 3001 Leuven (Heverlee)

 

Wanneer?
Raadpleeg de lestabel en / of contacteer de verantwoordelijke via het contactformulier.